SASTĀVDAĻAS

  • 300g milti
  • 150g mīksts sviests
  • 200g krējums 20%
  • 120g cukura sīrups
  • 50g svaigs notīrīts ingvers
  • 2 citroni
  • 2 olas
  • 10g cepamais pulveris
  • 3 ēd.k. medus
  • 80g sukādes (ingvera, cidoniju, dzērveņu, ķirbju)
  • šķipsniņa sāls
  • pūdercukurs un sukādes dekorēšanai

Pagatavošana 80 MIN

1. Miltus sajauc ar cepamo pulveri.

2. Ingveru sarīvē uz smalkās rīves un sajauc ar cukura sīrupu un medu. Pievieno abu citronu rīvētas miziņas. No viena citrona izspiež sulu un pievieno mīklai. Samaisa. Pa vienai pievieno olas. Pievieno krējumu, mīkstu sviestu un kārtīgi izmaisa, lai mīkla kļūst viendabīga. Pievieno šķipsniņu sāls, miltus ar cepamo pulveri un vēlreiz visu rūpīgi apmaisa.
Iemaisa sukādes.

3. Mīklu pārlej formā un cep iepriekš uzkarsētā krāsnī 180 grādos apm. 50 min. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti.
Ja kēksu gatavo multivārāmajā katlā, tad izvēlas režīmu “Cepšana” un cep 65 min.

4. Kēksu izņem no formas un pilnībā atdzesē. Gatavu kēksu pārkaisa ar pūdercukuru un dekorē ar sukādēm.